Designing a Classic


På fredag är det redovisning av vårt klassiker projekt. Än är det mycket kvar att göra, bland annat att sy överdelen av min rymddräkt, som är en nytolkning av den klassiska safarijackan. Efter redovisningen kommer jag visa er mer ifrån processen och det färdiga resultatet. Nu blir det fortsatt arbete för min del med den andra outfiten.

6 comments:

Shelinda sa...

Åh vad coolt! Ser fram emot resultatet, hihi! Måste bara fråga: var brukar du köpa tyger och sådana saker? Vill börja sy men vet inte hur eller var jag ska börja riktigt..? ^^

Kram!

Nhina sa...

Tack Sofia!

Shelinda, eftersom jag jobbar på NK Tyg och Sy brukar jag köpta det mesta av mina tyger och sybehör där men kan även rekommendera Ohlssons tyger och Tygverket här i Stockholm. Börja med att köpa ett mönster. Burda är ett företag som har många olika mönster och beskrivningar på svenska. I tygaffären finns det mönsterkataloger så du kan se vad det finns för modeller. Börja med enklare saker, t.ex. en kjol och ge dig på nya saker när du känner dig säker på det. I affären kan du få hjälp med hur mycket tyg du ska köpa och vilket tyg som passar till just den modellen. Hoppas det går bra och att du kommer igång. Lycka till!

Jessica (Shelinda) sa...

Tack Nhina! Ska kolla upp det =)

Jessica (Shelinda) sa...

En fråga till bara: Vilket tyg rekommenderar du att man ska börja sy med? Jag vet att det är olika svårt beroende på vilket tyg man använder också.

Nhina sa...

Alltså man får egentligen anpassa tyget efter designen, vad man tycker om och hur man vill att det ska se ut. Men en vanlig enkel bomullsväv, typ lakansväv är billig och idealisk när men vill börja att testa och lära sig sy för det är lätt att ha att göra med och kostar inte så mycket ifall det skulle bli fel.

Skicka en kommentar